Skoči do osrednje vsebine

Veleposlaništvo Tokio

Obvestilo Ministrstva za zunanje in evropske zadeve

Državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino preverite veljavnost svojih dokumentov, spremljate razmere na območju načrtovane poti, poskrbite za ustrezno potovalno zdravstveno zavarovanje, preverite pogoje vstopa v ciljno in tranzitne države ter upoštevate navodila tamkajšnjih oblasti. Izpolnite lahko tudi spletni obrazec o vašem potovanju v tujino.

  • V Uradnem listu Republike Slovenije številka 15/2024 je bil objavljen Odlok o razpisu volitev poslancev iz Republike Slovenije v Evropski parlament. Po odloku se za dan razpisa, ko začnejo teči roki za volilna opravila, šteje ponedeljek, 11. marec 2024, za dan splošnega glasovanja na vseh voliščih v državi in v tujini pa nedelja, 9. junij 2024.

  • Javna agencija za znanstvenoraziskovalno in inovacijsko dejavnost (ARIS) objavlja javni razpis za podoktorske raziskovalne štipendije na Japonskem za raziskovalce iz Republike Slovenije v letu 2024.

  • Urad Vlade Republike Slovenije za Slovence v zamejstvu in po svetu je objavil javna razpisa za finančno podporo Slovencem po svetu in avtohtoni slovenski narodni skupnosti v zamejstvu.

Novice

  • Volitve poslancev iz Republike Slovenije v Evropski parlament

    V Uradnem listu RS številka 15/2024 je bil objavljen Odlok o razpisu volitev poslancev iz Republike Slovenije v Evropski parlament. Po odloku se za dan razpisa, ko začnejo teči roki za volilna opravila, šteje ponedeljek, 11. marec 2024, za dan splošnega glasovanja na vseh voliščih v državi in v tujini pa nedelja, 9. junij 2024.

  • Tečaj slovenščine Open Academy na Tokijski univerzi za tuje študije

    Prijave za tečaj slovenskega jezika, ki vsako leto potekajo na Tokijski univerzi za tuje študije, so še vedno odprte.

  • Veleposlanik Jurij Rifelj predal poverilna pisma japonskemu cesarju Naruhitu

    Veleposlanik Jurij Rifelj je 12. oktobra 2023 v Tokijski cesarski palači predal poverilna pisma japonskemu cesarju Naruhitu. S tem je prevzel naloge izrednega in pooblaščenega veleposlanika Republike Slovenije na Japonskem. V pogovoru med veleposlanikom in Njegovo Cesarsko Visokostjo so bili potrjeni odlični odnosi med Slovenijo in Japonsko z možnostjo njihove krepitve.

Dogodki

  do
Ljubljana

60. seminar slovenskega jezika, literature in kulture

Sporočamo, da Center za slovenščino kot drugi in tuji jezik organizira 60. seminar slovenskega jezika, kulture in literature s podnaslovom "Podoba v slovenskem jeziku, literaturi in kulturi".