Veleposlaništvo RS Tokio /Novice /
13.12.2011  

Informacija o Executive Training Programme za Japonsko in Korejo

Evropska komisija iz Bruslja nas je opozorila na "Executive Training Programme", ki ga že tri desetletja pripravlja in financira Evropska komisija. Njihov namen je okrepitev bilateralnih ekonomskih odnosov med EU članicami in Japonsko ter tudi Južno Korejo. Programi udeležencem nudijo potrebne informacije o novih trgih ter jih poskušajo čim bolj usposobiti za delovanje na oddaljenih in zaradi jezikovnih in kulturnih razlik tudi zahtevnih trgih.

Nudijo 3 module:

  • Modul znotraj EU: intenzivno tritedensko izobraževanje o obeh trgih na University of London
  • Modul na Japonskem in v Južni Koreji: 30 tednov usposabljanja na jezikovnem in  ekonomskem področju na Waseda University v Tokiu ali Yonsei University v Seulu
  • 12. tedenska praksa v japonskem oziroma korejskem podjetju.


Kontakt za omenjene programe je gospa Larissa Skwirblies, ETP cluster koordinator, lskwirblies(at)deloitte.detel. +49(0)151 5800 4469.

V priponkah pošiljamo informacijo o programu, prirejeno Sloveniji, ki analizira bilateralne ekonomske trende med Slovenijo ter Japonsko in Južno Korejo. Medtem ko z zadnjo ekonomska izmenjava počasi narašča, z Japonsko, ki nikoli ni dosegla večjih številk, celo upada. Priložen je tudi flyer o ETP na Japonskem in v Koreji v angleškem in slovenskem jeziku ter leaflet s splošnimi podatki, ki so dosegljivi tudi na www.euetp.eu.

V EU povprečju je udeležba v teh programih je pripomogla k podvojitvi prodaje v desetih letih, 65% udeležencev ETP programa je bilo sčasoma promoviranih na najvišje položaje (iskreno upamo, da to ni ovira za udeležbo slovenskih podjetij v programih). Programi so palarelni programu EU Gateway to Japan and EU Gateway to South Korea.

ETP flyer SLO
ETP flyer EN
ETP leaflet
ETP press release