Skoči do osrednje vsebine

Veleposlaništvo Tokio

Obvestilo Ministrstva za zunanje in evropske zadeve

Državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino preverite veljavnost svojih dokumentov, spremljate razmere na območju načrtovane poti, poskrbite za ustrezno potovalno zdravstveno zavarovanje, preverite pogoje vstopa v ciljno in tranzitne države ter upoštevate navodila tamkajšnjih oblasti. Izpolnite lahko tudi spletni obrazec o vašem potovanju v tujino.

  • Ministrica za zunanje in evropske zadeve Tanja Fajon je na Japonskem z zunanjo ministrico Joko Kamikava govorila o dvostranskih odnosih in o sodelovanju v Varnostnem svetu OZN, predvsem v luči številnih konfliktov, ki potrebujejo odločno ukrepanje s strani mednarodne skupnosti. Prvi dan obiska v Tokiu je nagovorila predstavnike Japonsko-slovenskega poslovnega sveta in predavala na Univerzi Keio.

  • V Uradnem listu Republike Slovenije številka 15/2024 je bil objavljen Odlok o razpisu volitev poslancev iz Republike Slovenije v Evropski parlament. Po odloku se za dan razpisa, ko začnejo teči roki za volilna opravila, šteje ponedeljek, 11. marec 2024, za dan splošnega glasovanja na vseh voliščih v državi in v tujini pa nedelja, 9. junij 2024.

  • Javna agencija za znanstvenoraziskovalno in inovacijsko dejavnost (ARIS) objavlja javni razpis za podoktorske raziskovalne štipendije na Japonskem za raziskovalce iz Republike Slovenije v letu 2024.

Novice

Dogodki

  do
Ljubljana

60. seminar slovenskega jezika, literature in kulture

Sporočamo, da Center za slovenščino kot drugi in tuji jezik organizira 60. seminar slovenskega jezika, kulture in literature s podnaslovom "Podoba v slovenskem jeziku, literaturi in kulturi".