Skoči do osrednje vsebine

Veleposlaništvo Tokio

Obvestilo Ministrstva za zunanje in evropske zadeve

Državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino preverite veljavnost svojih dokumentov, spremljate razmere na območju načrtovane poti, poskrbite za ustrezno potovalno zdravstveno zavarovanje, preverite pogoje vstopa v ciljno in tranzitne države ter upoštevate navodila tamkajšnjih oblasti. Izpolnite lahko tudi spletni obrazec o vašem potovanju v tujino.

Novice

  • Tečaj slovenščine Open Academy na Tokijski univerzi za tuje študije

    Prijave za tečaj slovenskega jezika, ki vsako leto potekajo na Tokijski univerzi za tuje študije, so še vedno odprte.

  • Obisk ministra dr Papiča na Japonskem

    Minister za visoko šolstvo, znanost in inovacije Republike Slovenije, dr Igor Papič, se je na delovnem obisku Japonske ob spremljavi veleposlanika Jurija Riflja sestal s predstavniki različnih japonskih institucij in se udeležil Foruma znanosti in tehnologije (Science and Technology in Society forum – STS), ki v Kyotu poteka vsako leto v mesecu oktobru.

  • Zelena luč za slovensko-japonsko sodelovanje na področju vodikovih tehnologij

    Minister za visoko šolstvo, znanost in inovacije dr. Igor Papič se je na Japonskem udeležil 20. Foruma o znanosti in tehnologiji v družbi (angleško Science and Technology in Society forum – STS forum). Gre za eno največjih tovrstnih srečanj na svetu, ki se ukvarja z aktualnimi vprašanji glede razvoja znanosti in tehnologije.

Dogodki

  do
Ljubljana

60. seminar slovenskega jezika, literature in kulture

Sporočamo, da Center za slovenščino kot drugi in tuji jezik organizira 60. seminar slovenskega jezika, kulture in literature s podnaslovom "Podoba v slovenskem jeziku, literaturi in kulturi".